محل تبلیغات شما

اولین طعمی که کودک شما قرار است با آن آشنا شود، چیست؟ اضافه کردن موز به شیرش بیشتر به او کمک می‌کند یا درست کردن حریره بادام؟ اصلا هر کدام از این طعم‌های تازه را در چه ماهی از زندگی‌اش باید امتحان کند و در چه زمانی باید با غذاهای کمکی تغذیه شود؟ علم تغذیه می‌گوید از پايان شش ماهگي اكثر شيرخواران علاوه بر شير مادر، نيازمند دريافت مقداري انرژي اضافي و برخي مواد غذايي و ريزمغذي‌ها هستند.

به اين دسته از مواد غذايي، غذاي كمكي و به اين نوع تغذيه، تغذيه تكميلي مي‌گويند. گرچه ممكن است شيرمادر به تنهايي براي تغذيه شيرخوار پس از شش ماهگي هم كافي باشد ولي توصيه مي‌شود كه تغذيه تكميلي براي همه شيرخواران در پايان شش ماهگي (پايان 0 روزگي) شروع شود. با توجه به توانايي‌‌هاي تغذيه‌اي شيرخوار، غذاي كمکی در شروع بايد بسيار ساده و نرم و از موادي تهيه شود كه هضم آن آسان باشد. در ادامه تمام راز و رمزهای تغذیه تکمیلی شیرخواران از شش ماهگی تا یک‌سالگی را با شما در میان می‌گذاریم.

چند وعده غذا کافی است؟
دفعات غذاي كمكي در پايان شش ماهگي از يك بار در روز شروع و كم‌كم به دو بار و سپس در اواخر ماه هفتم و طي ماه هشتم به سه بار در روز مي‌رسد. در صورت نياز مي‌توان يك يا دو ميان‌وعده هم به غذای کودک  تا 12 ماهگی اضافه کرد. نباید فراموش کرد غذاي اصلي شيرخوار در سال اول زندگي، شير مادر است نه غذاهای کمکی.

از پايان شش ماهگی تاپايان هفت ماهگی
در اين زمان هدف اصلي آن است كه شيرخوار با طعم و قوام غذا و سپس خوردن غذا به وسيله قاشق آشنا شود بنابراين در چند روز اول شروع غذاي كمكي، دادن يك يا دو قاشق مرباخوري غذا كافي است.

در ابتدا مي‌توان مقدار كمي از غذا را در نوك قاشق مرباخوري گذاشت و به شيرخوار ارائه كرد تا ظرف مدت كوتاهي او ياد بگيرد چگونه با استفاده از لب‌ها و زبان خود غذا را از قاشق بردارد و به قسمت عقب حلق خود ببرد و آن را ببلعد. برای دادن غذاهای کمکی به فرزندتان عجله نکنید و از همان روز اول حجم زیادی از غذا را به خورد شیرخوارتان ندهید. نگران نباشید، کوچولوی شما خیلی زود به این سبک غذا خوردن علاقه‌مند خواهد شد.

هفته اول
فرني آرد برنج و بعد حريره بادام
-  اولين غذاي كمكي كه به شيرخوار داده مي‌شود، بايد نرم، ساده و با كمترين امكان ايجاد آلرژي باشد به همين دليل معمولا از برنج استفاده مي‌شود كه آن را به صورت فرني آرد برنج تهيه مي‌كنند.

- حريره بادام غذاي مناسبي است و اكثر كودكان مزه آن را دوست دارند. حساسيت به بادام درختي كه حريره از آن تهيه مي‌شود بسيار كم است و آنچه بچه‌ها ممكن است به آن حساسيت داشته باشند، بادام زميني و بادام هندي است.

- غذاي كمكي در روز اول يك‌بار و باتوجه به ميل شيرخوار، يك تا دو قاشق مرباخوري از فرني آرد برنج است كه صبح بلافاصله پس از تغذيه با شير مادر داده مي‌شود.

- مقدار غذاي كمكي در روز دوم در صورت ميل و درخواست شيرخوار به دوبار مي‌رسد (يك تا دو قاشق مرباخوري صبح و يك تا دو قاشق مرباخوري ظهر) و از روز سوم تا هفتم به تدريج بر تعداد قاشق‌ها اضافه مي‌شود تا به 5 تا 10 قاشق مرباخوري برسد.

- در مورد بعضي از شيرخواران كه به نظر مي‌رسد فرني يا حريره بادام را دوست ندارند، مي‌توان يك حلقه موز رسيده يا يك تكه سيب درختي را پس از جدا كردن پوست آن، رنده كرده و به فرني يا حريره بادام اضافه کرد. به» ميوه خوش‌طعمي است و يك قاچ به» پخته شده مي‌تواند طعم غذاي كودك را دلپذيرتر كند.

تا قبل از یک‌سالگی نباید از این خوراکی ها به او بدهید:
- عسل، سفيده تخم‌مرغ، شكلات، بادام‌زميني، خربزه، كيوي، آلبالو، گيلاس، انواع توت (توت فرنگي، توت سفيد، شاه‌توت، تمشك)، نوشابه‌های صنعتي، آبميوه‌‌هاي صنعتي، قهوه، كاكائو، چيپس، پفك، سوسيس، كالباس و همبرگر از خوراکی‌هایی هستند که خوردن‌شان برای زیر یک‌ساله‌ها ممنوع است.

- مصرف شيرگاو تا پايان 12 ماهگي به عنوان نوشيدني توصيه نمي‌‌شود ولي مقدار كمي از آن كه در تهيه فرني، حريره بادام، سوپ و . مصرف مي‌شود، اشكالي ندارد.

هفته دوم
برنامه قبلي + سوپ  گوشت
- در اين هفته گوشت به برنامه غذايي شيرخوار اضافه مي‌شود. نوع گوشت مي‌تواند ماهيچه گوسفند، سينه يا ران مرغ يا بوقلمون يا گوشت چرخ‌كرده بدون چربي گوسفند باشد.

- بنابراين وعده‌‌هاي غذاي كمكي شيرخوار در هفته دوم ماه هفتم دوبار در روز و غذاي او علاوه بر فرني يا حريره بادام سوپي است با غلظت ماست كه مخلوطي از برنج و گوشت بوده و يكي، دو روز بعد هويج و سپس به‌تدريج يكي از انواع سبزي‌ها به آن اضافه مي‌شود.

- شروع سوپ هم با يك تا دو قاشق مرباخوري است كه در وعده ظهر به كودك داده مي‌شود و به تدريج مقدار آن بسته به ميل شيرخوار افزايش مي‌يابد تا جايگزين فرني يا حريره بادام وعده ظهر او شود. به اين ترتيب كودك در اواخر هفته دوم، صبح‌ها از فرني يا حريره بادام و ظهرها از سوپ استفاده مي‌‌کند.

- براي تنوع بخشيدن به محتواي سوپ مي‌توان به تدريج از انواع سبزي‌ها مانند جعفري، گشنيز، شويد، كرفس، كدوخورشي، كدوحلوايي، لوبياسبز و سيب‌زميني استفاده كرد.

هفته سوم
برنامه قبلي + پوره انواع سبزي‌ها
- تعداد وعده‌‌هاي غذا در هفته سوم به سه بار در روز افزايش پیدا می‌کند و شيرخوار علاوه بر فرني و سوپ، از پوره انواع سبزي‌ها مانند پوره سيب‌زميني، هويج و . هم استفاده می‌کند.

- براي نرم كردن پوره مي‌توان ترجيحا از شير مادر يا شير پاستوريزه، كره يا هر روغني كه در دسترس باشد يا كمي آب مرغ يا آب گوشت استفاده كرد.

هفته چهارم
برنامه قبلي همراه با تنوع در تهيه سوپ
- اين هفته زمان استفاده از انواع سبزي‌ در تهيه سوپ كودك است.

- تعداد وعده‌‌هاي غذا سه بار در روز بوده و مانند هفته سوم مي‌توان صبح‌ها فرني، ظهرها سوپ‌‌هاي متنوع با انواع سبزي‌ها و عصرها نيز پوره يكي از انواع سبزي‌ها را به كودك داد.

پايان هفت ماهگي تا پايان هشت ماهگي
در اين ماه برنامه غذايي شيرخوار متنوع‌تر و قوام غذاها بيشتر مي‌شود.

هفته اول
ضمن ادامه برنامه قبل، زرده تخم‌مرغ پخته و سفت شده هم به برنامه غذايي شيرخوار اضافه مي‌شود. روز اول به اندازه يك نخود از زرده تخم‌مرغ را برداشته با كمي شير مادر يا آب جوشيده شده، نرم کرده و به شيرخوار بدهید.

- هر روز صبح علاوه بر دادن فرني يا حريره، مقدار زرده تخم‌مرغ به‌تدريج اضافه مي‌شود تا ظرف 10 روز به يك زرده كامل برسد. از آن به بعد، هر روز نصف زرده تخم‌مرغ به كودك داده مي‌شود.

- چنانچه كودك از خوردن زرده سفت شده تخم‌مرغ امتناع كند مي‌توان آن را در سوپ یا  مقدار كمي شير، رنده كرده و در كره يا روغن زيتون كه داغ شده است ريخت و آن را مرتب به هم زد.

- تهيه زرده تخم‌مرغ به صورت نيمرو اشكالي ندارد اما دادن زرده تخم‌مرغ به شيرخوار به صورت عسلي توصيه نمي‌‌شود.

 

برنامه غذایی برای نی نی شیرخوار

شامپو تخصصی مراقبت مو حاوی عصاره گانودرما بیز

شامپو ترمیم کننده آرگان

يا ,روز ,شيرخوار ,كه ,يك ,غذاي ,در روز ,قاشق مرباخوري ,حريره بادام ,غذاي كمكي ,زرده تخم‌مرغ ,برنامه غذايي شيرخوار ,پوره انواع سبزي‌ها ,انواع سبزي‌ها مانند ,شيرخوار اضافه مي‌شود

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها